Voor tablet en PC

De nieuwe website van Margarita parochie Margraten is nu zowel op PC als ook op mobiel en tablet te bekijken. Door middel van deze site wil het parochiebestuur u over de gang van zaken in onze parochie informeren.

Parochiebestuur

Deze website is een initiatief van het parochiebestuur, waarbij tevens de verantwoordelijkheid berust voor het financieel-economisch en pastoraal beleid van de parochie.

H. Missen

Elke zondagmorgen is de H. Mis van 10.30 uur te volgen via Radio 3Heuvelland in de ether op 107.2 FM en via de kabel op 87.5 FM. Klik hier om de mis op radio te volgen.
Klik hier voor de mis via Livestream.

25-09-2021

Beste parochianen,

We waren langzamerhand gewend geraakt aan de coronaregels voor het bezoek aan de kerk: Binnenkomen via de hoofdingang, desinfecteren van de handen, registreren plaats nemen in de kerkbank met inachtneming van de 1,5 meter afstand, communie uitreiken op een manier, anders dan we gewoon waren.

Maar wat hebben we reikhalzend uitgezien, naar het moment dat met ingang van 25 september is aangebroken. Vanuit het bisdom bereikte ons het goede nieuws, dat ook in de kerken vanaf die datum, de 1,5 meter afstand evenals het registreren mag worden losgelaten.

Verder is volkszang ook weer toegestaan. Ook koren mogen weer in volledige samenstelling zingen, op voorwaarde dat zij de regels van het RIVM voor koren en zangensembles volgen.

Ook de communie mag weer met de (vooraf gereinigde) hand worden uitgereikt.

En U kunt weer gebruik maken van de hoofd en de zij-ingang van de kerk.

Voel u welkom, nu de deuren van de kerk weer wijd opengezet kunnen worden en er weer meer ruimte komt voor samen vieren en zingen.

De Plechtige Hoogmis is elke zondag om 10.30 uur ook via livestream op smart-tv, mobiel en computer te volgen, via deze link:

Of via RADIO 3 HEUVELLAND:  TV  Ziggo kanaal 46

Radio: FM 107.2 MHz, kabel analoog 87.5 MHz of digitaal kanaal 921

De Mariakapel blijft op dinsdag van 14.00-15.30 uur geopend.

Het parochiebestuur en de pastoraatsgroep.

Kijk geregeld op onze nieuwspagina voor meer informatie. Klik hier!

Terugblik op het diamanten priesterfeest van Frits Janssen

Het 60 jarig priesterfeest van pastoor Frits Janssen begon zaterdagavond met een zeer mooie feestviering  die verzorgd werd door de kinderen van Basisschool Maurice Rose. Meneer pastoor kwam onder mooi versierde bogen de kerk binnen en mocht plaatsnemen op een versierde stoel. Het thema van de viering was “samen komen, bij elkaar blijven”, een thema dat zeer goed bij meneer pastoor past.

Zij verrasten meneer pastoor met een prachtig schilderij van 60 versierde schelpen.

Zondag 23 juni, de feestdag. Het was prachtig zonnig weer en de pastorie, de kerk en de straten waren heel mooi versierd. Schutterij St. Sebastianus haalde meneer pastoor af bij de pastorie en samen met zijn familie , pastoraatsgroep en het parochiebestuur ging de stoet naar de kerk. In de kerk stonden acolieten en misdienaars klaar, om meneer pastoor onder luid applaus naar het altaar te begeleiden. Daar droeg hij samen met pastoor René Graat en pastor Jan Jansen een plechtige, sfeervolle eucharistieviering op.

De muzikale bijdrage van het kerkelijk zangkoor, harmonie Concordia en het Mergelland Mannenkoor was schitterend en de solo’s van Ingrid Kerckhoffs en Hans Geerkens waren indrukwekkend. Meneer pastoor genoot er zichtbaar van.

Na afloop van de viering werd meneer pastoor buiten op de trappen van de kerk toegezongen met zijn lievelingslied “Geneet van ’t laeve”.

Aansluitend werd het parochiecadeau aangeboden aan meneer pastoor. Wij bedanken alle parochianen hartelijk voor het mooie bedrag van € 6.350,- dat bij elkaar is gebracht.

Na een serenade van schutterij en harmonie en het schieten van de kamers, trok de stoet met meneer pastoor, zijn familie en vele parochianen, aan beide zijden geflankeerd door de hemeldragers van de jonkheden en buurtschappen naar het gemeenschapshuis Oos Heim.

In Oos Heim volgde een feestelijke middag, die door MTG en het Mergelland Mannenkoor met een hilarische sketch over het leven van onze pastoor in de afgelopen jaren, gezien door de ogen van drie heiligenbeelden op een ludieke wijze werd afgesloten.

Wij kunnen terugkijken op een zeer mooi en geslaagd feest voor onze pastoor en wij willen dan ook iedereen bedanken die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen tot het welslagen van dit feest.

Het parochiebestuur.

Tijdens de eucharistievieringen zijn opnames gemaakt die u hier op de website van onze parochie kunt bekijken.

Activiteiten kort

Nieuws vanuit de parochie kijk hier.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Dat kan via email of telefonisch.

JSN Decor 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework