Beelden:  “Onze Lieve Vrouw” en “Heilig Hart “

Bij Jef Opreij, directeur van BouwCenter Jan Opreij, staat het product “Natuursteen” en alles wat er mee te maken heeft, hoog in het vaandel. Natuursteen is in het bedrijf Opreij reeds decennia lang een specialiteit waar veel vakkennis voor nodig is. En dat geldt zeker voor het product hardsteen.

Bij zijn regelmatige bezoeken aan de groeves ontdekte Jef  2 beelden van het H. Hart en Onze Lieve Vrouw, die eendrachtig naast elkaar stonden en prachtig handmatig bewerkt waren.

Beide beelden stammen uit de eind 19de begin 20ste eeuw. Het was in die tijd heel gebruikelijk dat er speciale ateliers bij de groeves waren, waar beeldhouwers werkzaam waren met het handmatig kappen van kunstvoorwerpen. Zo ook deze kerkelijke beelden. Alleen de  beste kwaliteit hardsteen uit de Belgische groeves kwam in aanmerking voor dit soort kunstwerken.

Jef kon ze onmogelijk laten staan. Maar nu een mooie plek…….. Het liefste zou Jef deze beelden willen plaatsen in zijn woonplaats Margraten bij de kerk, waar hij ooit werd gedoopt. Een verzoek aan het kerkbestuur werd ingediend en goedgekeurd. Het H. Hart beeld kreeg een mooie plek naast de zijingang van de kerk, tegen de buitenmuur van de klokkentoren. Het Mariabeeld is nu in december voltooid met een mooi afdak aan de ingang van de begraafplaats.

foto1kleinfoto2klein